sunnuntaina

Foam Roller - Henkilökohtainen hieroja

Foam Roller



Foam roller, katso tästä!








Mikä ihmeen foam roller?


Foam roller eli Suomalaisittain tuttavammin pilatesrulla . Tätä pitkulaa kapistusta katsoessa tulee väkisinkin mieleen ostos-tv:n osta kolme, saat kaksi kaupan päälle tuotteet. Tässä tapauksessa ei pidä kuitenkaan antaa ulkonäön pettää, sillä tämä rulla on todellakin osoittautunut hintansa väärtiksi.

Miten tätä sitten käytetään?

Foam rolleria voi käyttää hyvin monella tavalla ja käytännössä vain mielikuvitus on rajana miten ja missä asennoissa sillä haluaa rullailla. Perusidean tässähän kuitenkin on rullan hierova vaikutus. Rullan päälle asetetaan ruumiinosa mitä halutaan hieroa, painetaan sitä koko ruumiin painolla rullaa kohden ja rullailu voi tätä myöten alkaa. Koska tätä on sanoin vaikea tarkasti selittää, on hyvä kaivaa internetin ihmeellisestä maailmasta ja aina yhtä luotettavasta youtuubista havainnollistava video:




Videolla näkyy perusliikkeet isoille lihaksille, millä onkin hyvä lähteä alkuun. Aluksi rullailu voi tuntua melko hankalalta, mutta nopeasti oppii löytämään oikeat tekniikat ja kohdat mitä rullata. Varoituksen sanana foam rollerin käyttö voi olla melko kivuliasta aluksi, jos paikat ovat kovinkin jumissa. Tämä kuitenkin on vain merkki siitä, että hieronnalle on ollut tarvetta. Kliseisesti voitanee sanoa, se mikä ei tapa vahvistaa. Tässä on vielä erittäin hyvä pdf-tiedosto, missä on esitelty eri foam roller liikkeitä.


Foam roller - hieronta-alan tappaja?

Vaikkakin foam roller hieroo erittäin hyvin eri paikkoja ja saa oikeasti vetreämmän olon lihaksiin, niin ei se aivan täysin korvaa pätevää hierojaa. Painetta ei pysty tässä mahottomasti säätelemään, minkä hieroja taasen pystyy tekemään. Kuitenkin tällä kapistuksella on mahdollisuus vähentää hieroja kertoja, kunhan vain muistaa tätä ahkerasti käyttää. Olennaista tässäkin kuten niin monessa muussakin asiassa on luoda tällä rullailusta RUTIINI. Noin 15 min päivästä pois itsensä hyvinvoinnin parantamiseen ei ole paljoa ja on ainoastaan omasta mielenvahvuudesta kiinni. Pysy siis rutiinissa kiinni vaikka kuinka väsyttäisi ja mieli koittaa keksiä lukemattomia tekosyitä miksi en pysyisi.

Foam roller ei ainoastaan ole vain työkalu hierontaan, vaan sillä on myös mahdollista tehdä toisenlaisiakin harjoituksia. Näitä ovat esimerkiksi ryhdin parantamisharjoitukset, joihin rulla on erittäin hyvä apuväline. Näistäkin löytyy lukemattomia esimerkkejä youtubesta, tässä niistä yksi:



Kaiken kaikkiaan on siis kysymys erittäin kelvosta välineestä monenmuotoiseen lihasten huoltoon. Varsinkin kun hinta foam rollerilla pyörii keskimäärin siinä muutaman kympin paikoilla, niin mielestäni tässä saa varmasti rahoilleen vastinetta. Huomioitavaa on myös että näitä myydään kahtena pituutena 45cm ja 90 cm, joista suosittelen ehdottomasti pidempää mallia. Näillä sanoilla ja ohjeilla ei muuta kuin RULLAILEMISIIN!


Tilaa tästä foam roller

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä, tämä todella toimii jumiutuneeseen selkääni. Lisäksi juoksulenkin jälkeen on rentouttaavaa hieroa tällä kipeytyneet paikkani auki. Suosittelen kaikille, sillä tämä on yksi parhaiten käytetyistä 40€ minulle :)

    VastaaPoista